Tigermulch

Valondergrond voor alle toepassingen.

Een slipvrije ondergrond met een natuurlijke uitstraling

Tigermulch® van Kees de Bruin BV is een nieuw ontwikkeld product met een natuurlijke uitstraling. Deze unieke ondergrond bestaat uit gerecyclede rubberen snippers en wordt in combinatie polyamide hars gevormd tot een vaste egale ondergrond. Het Tigermulch® systeem is een gecertificeerde valdempende ondergrond volgens NEN 1177:2018. Tigermulch® is uitstekend geschikt als valdempende ondergrond maar door de natuurlijke uitstraling ook een uitkomst voor bijvoorbeeld wandelpaden.

De belangrijkste voordelen

De voordelen ten opzichte van houtsnippers of boomschors

Het belangrijkste voordeel ten opzicht van natuurlijke producten zoals houtsnippers of boomschors is dat deze producten verplaatst worden bij gebruik. Hierdoor kan de veilige valdemping niet worden gewaarborgd en wordt de kans op letsel vergoot. Ook hebben houtsnippers een kortere levensduur waardoor de ondergrond bijgevuld dient te worden. Tigermulch® is een slipvrije egale vaste ondergrond waar kinderen onder elke weersomstandigheden zorgeloos veilig op kunnen spelen.

Slijtplekken

Tigermulch® is een ideale oplossing voor boomspiegels en slijtplekken onder bijvoorbeeld schommels, kabelbanen en bij de uitloop van glijbanen. Het kan ook worden toegepast om een talud te beschermen tegen slijtage.

De uitkomst voor elke gebruikstoepassing

Tigermulch® is geschikt voor elke gebruikstoepassing. Omdat Tiger Mulch® gemakkelijk in elke gewenste vorm kan worden aangebracht kunnen er speelse en natuurlijke ondergronden worden gecreëerd. Tigermulch® is slipvrij en in tegenstelling tot houtsnippers wel begaanbaar voor rolstoelen en kinderwagens. Een ander voordeel van TigerMulch® is dat er geen verharde ondergrond is vereist zoals bij bijvoorbeeld rubber tegels. Dit maakt TigerMulch® een kostenbesparend alternatief.

Tiger Mulch is duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Valzand en houtsnippers hebben ook een natuurlijke uitstraling voor in de speeltuin, maar vergen veel onderhoud en aanvulling in de loop der jaren. De structuur maakt TigerMulch® onderhoudsarm. Afhankelijk van de ligging heeft het een jaarlijkse schoonmaakbeurt nodig. 

Valondergronden

Kees de Bruin BV is gespecialiseerd in het aanleggen van valdempende ondergronden. Door de kennis en ervaring van veiligheid en van speeltoestellen met de obstakelvrije ruimte kan voor elk speeltoestel een valdempende ondergrond aangeboden worden. Alle ondergronden kunnen aangeboden worden tot een maximale valhoogte van 300 cm en voldoen aan de NEN-1176.

Wij hebben verschillende valondergronden waarbij u verzekerd bent van veilig speelplezier.