Rubber tegels

Rubbertegels worden gebruikt als valdempende ondergrond voor speelplaatsen. Behalve dat ze geschikt zijn om op te spelen, zijn ze tevens onderhoudsarm. 

 

De tegels hebben een afmeting van 500x500 mm en een variabele dikte. Ze worden gelegd op een harde, bij voorkeur verdiepte ondergrond. De rubber tegels worden halfsteens gelegd en zijn voorzien van verbindingspennen.

 

Kees de Bruin kan deze rubber tegels leveren en aanbrengen inclusief het voorbereidend werk zoals het grondwerk, plaatsen betonbanden rondom de speelplek en het aanbrengen van een fundering onder de rubbertegels van gebruikte betontegels. Dit leid tot een goede stabilisatie van de rubbertegels en wordt het verzakken van de tegels tot een minimum beperkt.

  

Rubberen grastegels

Rubberen grastegels of doorgroeimatten worden vaak gebruikt om kwetsbare delen bij speelplekken te beschermen tegen kuilvorming. Dit gebeurt vaak onder schommels en aan het einde van glijbanen. Deze slijtplekken staan vervolgens snel vol met regenwater, zodat de speelplek nog kwetsbaarder wordt en regelmatig niet bespeelbaar is. De rubberen grastegel is hiervoor de oplossing en kan iets onder maainiveau gelegd worden.